Pagina's

dinsdag 4 januari 2011

2011 begint anders


Langs het strand van L'Ampolla


Met Lukas in het bos
Al met al probeer ik hier zoveel mogelijk terug te schakelen. Ik haal diep adem, kijk om me heen en laat mijn gedachten de vrije loop. Liefde, vrienden, vrijheid. Het leven is goed.

2 opmerkingen:

  1. Ha Rebecca!
    Leuk dat je een weblog bijhoudt over je Spaanse avontuur. Hieronder een citaat van Jan Gerhard Toonder (broer van) uit het laatste nummer van mijn lijfblad Vruchtbare Aarde. Misschien nuttig om al die jaloers achtterblijvers in Nederland van repliek te dienen.
    Sterkte met alles en tot een later moment.

    "De thuisblijvers zeiden wel eens dat het een vlucht was, je terugtrekken uit het echte en belangrijke leven en ergens anders lekker op een goedkoop plekje in de zon gaan zitten, zonder verantwoordelijkheid of zorgen. Wie dit zeiden, zagen iets over het hoofd. Als je niet meer dagelijks betrokken bent bij het wereldgebeuren en niet langer dringt om een plaats op de voorste rijen, dan heb je ook niets om je achter te verschuilen voor het gezelschap van jezelf. Wanneer je de zee en de bomen, de dieren, de sterren meer gaat liefhebben dan het politiek engagement en de economische conjunctuur, dan kun je je niet meer verbergen voor de grote verwondering. Als je de tijd gaat zien en de stilte gaat horen, kun je niet meer ontkomen aan de zin van het bestaan; en dat is zo´n schrikwekkende verantwoordelijkheid dat je wellicht zult vluchten, terug naar wat ze het echte en belangrijke leven noemen."

    BeantwoordenVerwijderen